Att träna med sin hund är extremt viktigt då hunden kräver någon form av stimulans. Vissa räcker det bara med korta promenader och andra skulle kunna stimuleras dagarna långa med lydnadsträning och löpning. I denna artikel beskrivs två olika sätt man kan använda sig utav för att stimulera sin hund.

Löpträning

Inte nog med att löpträning är bra för dig så kan det även vara ett ypperligt tillfälle att ta med sig sin hund. Men innan du tar med dig din hund på en löprunda så är det vissa saker som bör tänkas på innan. Har du en liten, jättestor, en valp, en gammal eller en hund med kort nos så kanske den inte är så anpassad för just löpning. Här är en lista av hundar som passar bra som partners inom löpning:

  • Slädhundar
  • Jakthundar
  • Retrievers
  • Pointers
  • Heelers och herders(boskapshundar)
  • Mutts

I princip alla hundar som gillar att arbeta. Du bör starta vid rätt ålder och löpnings nivå. Börja runt 1-2 årsålder för att inte skada hundens höfter och leder då den inte är färdigväxt. Det är alltid bra att fråga sin lokala veterinär ifall man är osäker.

Lydnad

När du ska träna lydnad med din hund så är det alltid bra att ha något tillhands som gör att du får dess uppmärksamhet. Det kan vara godis eller en leksak som du använder som belöning. Till en början är det bra att lära hunden grunderna för hur den bör bete sig. Var strikt och tydlig med att den till exempel inte får hoppa på folk, skälla på främlingar, bitas etc. Några av de mer grundläggande kommandon för hundar är sitt, ligg, kom, stanna och varsågod. Varsågod användas mer frekvent när hunden belönas med något. Att du ger tillåtelse för äta sin mat, leka med leksaken eller till och med släppas lös. Att ha en lydig hund kommer underlätta livet en hel del då det kommer bli enklare att ta med hunden på olika aktiviteter.