Greyhounds är en hund som är förknippade med att jaga. Denna ras är sedd som den snabbaste, rörligaste och mest ståtliga rasen på grund av dess kroppsbyggnad. Förr i tiden var denna hund endast ägd utav kungar eller andra härskare då detta var deras högsta rang av lojala jakthundar.

Familjehund

De är sedda som den perfekta familjehunden då det är en väldigt lugn, försiktig, lojal och lättskött hund men givetvis behöver sin aktivering vid ung ålder. Då pensionerade Greyhounds ofta blir adopterade till familjer är de även kallade för en 45-kilometer/timmen-soffpotatis. Vid vuxen ålder så är de kända för att sova 18 timmar om dagen. Då det är en väldigt försiktig hund fungerar det bäst med att behandla hunden med snällhet och respekt. I och med att de har ett starkt jaktsinne så kan det vara bra att alltid hålla dem i sitt koppel så de inte springer iväg när de får vittring på något .

Perfekta tävlingshunden

Redan ifrån valpåldern är Greyhounds uppmuntrade till att springa. Vid 3 månaders ålder så får de en märkning i varje öra. Den ena står för deras födelsedatum och den andra är ett identifikationsnummer som hålls för när de ska tävlas. Denna ras kommer ingå i en träningsperiod under 2 år. Det kommer gå ut på att de lär sig att fokusera på föremålet de kommer jaga, vanligtvis en metallhare som går runt banan. Men framförallt att inte bli distraherad av de andra hundar som befinner sig runt omkring. De har även på sig munkorgar för inte skada varandra under tävlandet. Den första tävlingen för Greyhounds som finns dokumenterad tog plats i Walthamstow, året 1941. Då det är avgörande att dessa tävlingshundar generar pengar åt sina ägare så är inte fallet alltid så. De hundar som inte är tillräckligt snabba eller helt enkelt inte lär sig blir ofta avlivade eller utslängda på gatan. Golden State Greyhound Adoption är en institution som jobbar med att motverka detta.